Україна

Дошка кухонна, для піцци, для м'яса та риби

60 грн.

Запропонувати ціну

Містить ПДВ

В наявності: кілька

Кіровоград, Кіровоградський район, Кіровоградська область

Деревянная доска разделочная  удобна во всех отношениях. Во-первых, для ее изготовления используется натуральная, экологически чистая древесина дуба, ясеня, акации и клена.  Доски разделочные  из этих сортов древесины хороши тем, что они прочны, не боятся влаги, не затупляют ножи, не расслаиваются, имеют две рабочие поверхности. Во-вторых, древесина обладает бактерицидными свойствами – хорошо справляется с микробами. Для ухода за разделочными досками достаточно мыть их в теплой воде, а затем тщательно высушить.  Менять деревянные доски разделочные необходимо по мере износа рабочей поверхности.
  Мы надеемся, что наши изделия приятно удивят Вас качеством, и будут радовать во время приготовления пищи.  Древесина – очень теплый, надежный и безупречный в использовании материал. Изделия из этого материала подчеркнут особую индивидуальность и уют Вашей кухни.

Як доглядати за дерев’яними і бамбуковими дошками

Перед першим використанням бажано втерти в дошку рослинне масло. Зробити це треба, щонайменше, двічі, почекавши, поки речовина добре абсорбується після першої обробки (приблизно через 12-24 години). Таку дошку можна використовувати вже на другій день. Цим самим її консервують для більш довгої експлуатації.

Просочувати рослинним маслом дошку можна раз в один-два місяці. Хороший вибір — кокосову олію, яка має антибактеріальні властивості. Але його слід змішати з більш рідким.

Недоліком дерев’яної дошки є те, що залишена у воді або щедро змочена, вона втрачає антибактеріальні властивості. Крім того, дошки з дерева або бамбука не можна замочувати, оскільки вони швидко вбирають воду, а висохши, можуть легко лопнути. Тому необхідно зразу ж після використання їх очищати, після миття ставити вертикально, щоб стікала вода, а потім бажано витерти насухо.

Після кожного використання добре промивати дошку з лимоном, оцтом або содою — це дозволить зберегти її ще в більшій чистоті. Краще не використовувати для миття миючі засоби, наприклад, для посуду.

При різанні фруктів і овочів, що виділяють багато соку, його надлишки потрібно витерти паперовим рушником так, щоб в дошку вбирався мінімум.

Ці кухонні пристосування слід тримати подалі від джерел тепла (плити, батареї).

Дерев’яні дошки швидко вбирають запахи, але такого ефекту можна уникнути, періодично посипаючи поверхню харчовою содою.

Щоб позбутися від запахів і плям можна вимиту дошку посипати великою сіллю і залишити на ніч. Сіль чудово дезінфікує, ліквідує «аромати» і забруднення, злегка висвітлюючи деревину і одночасно висушуючи її нутрощі. На наступний день сіль потрібно змити, а дошку висушити. При «складних» плямах її можна замочити на ніч у воді з оцтом. Після сушіння в обох випадках виріб знову просочують.

Отже, резюмуючи:

Протирайте дошки рослинним маслом 1 раз в місяць, і обов’язково перед першим використанням і після обробки (сіллю, наприклад).

Після вживання промивайте з лимоном, оцтом або содою, без миючих засобів, витирайте насухо.

Не тримайте біля джерел тепла, ставте вертикально.

Для позбавлення від запахів періодично посипайте поверхню содою.

Крупна сіль ліквідує як запахи, так і плями. Ще дієвіше — замочити у воді з оцтом.

Номер оголошення: 6596339

241 (+1 сьогодні)
Додане: 03.04.2024 18:40
Повідомлення про порушення